Populația județului Constanța, sfătuită să se autoprotejeze de țânțari pentru a nu se infecta cu virusul West Nile

Atacul țânțarilor. FOTO huffingtonpost.ca
Atacul țânțarilor. FOTO huffingtonpost.ca

Prefectura Constanța a confirmat prezența virusului West Nile în județul Constanța și a dispus o serie de măsuri către toate primăriile din județ. De asemenea, populația este sfătuită să își ia măsuri suplimentare de protecție.

Potrivit unei adrese oficiale a Direcției de Sănătate Publică Constanța, Prefectura Constanța a fost informată de existenta meningoencefalitei cu virus West Nile și confirmarea a cinci cazuri, o suspiciune și un deces. Instituția Prefectului – Județul Constanța a transmis o circulară către toate primăriile din județ prin care au fost comunicate recomandările către populație, precum și solicitarea pentru realizarea dezinsecției în cel mai scurt timp.

Recomandările pentru populație sunt următoarele:

  • să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi;
  • să utilizeze substanțe chimice repelante de țânțari;
  • să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă – plase de protecție;
  • să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei;
  • să îndepărteze recipientele de apă statută și gunoiul menajer.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*