Popas turistic din Valu lui Traian, amendat cu 3.000 de lei pentru organizarea unei petreceri cu mai multe persoane decât permite starea de alertă

Popas turistic din Valu lui Traian, amendat de polițiști. FOTO IPJ Constanța

Un popas turistic din Valu lui Traian a fost amendat de polițiști cu 3.000 de lei după ce a găzduit o petrecere la care au participat aproximativ 40 de persoane, într-un spațiu închis, lucru care este interzis de legislația în vigoare.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii Postului de Poliţie Valu lui Traian au fost sesizați vineri noapte, în jurul orei 21.30, de către un operator TelVerde, cu privire la faptul că la un popas turistic din localitate ar avea loc o petrecere cu mai multe persoane, care nu ar respecta prevederile legale referitoare la unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„La fața locului, polițiștii au constatat că este vorba despre un eveniment privat, în spațiu închis, cu participarea a aproximativ 40 de persoane, încălcându-se astfel prevederile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) în spații închise”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Administratorul societății comerciale în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

Popas turistic din Valu lui Traian, amendat de polițiști. FOTO IPJ Constanța

Prin legislația actuală se interzice organizarea de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive etc, în spații închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente. În același timp, se interzice organizarea de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive etc, în spații deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente. În plus, potrivit legii, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

Polițiștii constănțeni efectuează zilnic activități de prevenire, combatere și limitare a răspândirii infecției cu COVID-19.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*