Pompierii militari constănțeni au executat peste 160 de misiuni în weekendul recent încheiat

Autospeciale de stingere de capacitate mare, în dotarea pompierilor constănțeni. FOTO: ISU „Dobrogea”

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au desfășurat, în ultimul week-end, nu mai puțin de 166 de misiuni, oferind asistență și salvare în diverse situații critice.

Potrivit ISU constanța, cea mai mare parte a acestor misiuni, respectiv 134, au avut ca scop acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor cu afecțiuni medicale. Echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit rapid și eficient pentru a oferi asistență medicală de urgență celor care aveau nevoie, salvând vieți și oferind un sprijin vital comunității.

În plus, pompierii militari constănțeni au fost chemați să intervină în 13 situații de incendii, reușind să localizeze și să stingă flăcările în timp util, astfel încât să fie evitate pierderile de vieți și să se limiteze pagubele materiale.

Un alt aspect important al activității acestor profesioniști a fost gestionarea a trei accidente rutiere, soldate cu trei victime. Echipajele SMURD și cele ale Serviciului Județean de Ambulanță au acordat îngrijiri medicale la fața locului, iar una dintre victime a fost transportată ulterior la spital pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

În afara acestor intervenții, pompierii militari au mai fost solicitați în alte 16 situații diverse, printre care deblocări de uși, asigurarea măsurilor de protecție la decolare/ aterizare a elicopterului SMURD și salvarea animalelor captive în medii ostile vieții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*