CTnews TV: Bogdan Artagea, director general AIMK Constanța: “Avem un plan de investiții, care cuprinde construirea unui nou terminal de pasageri, modern, cu capacitate sporită și care va crește atractivitatea aeroportului”

Bogdan Artagea, directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu. FOTO Paul Alexe

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, cel mai mare din zona Dobrogei, reprezintă un obiectiv strategic de interes național, care asigură infrastructură și servicii necesare permanente (24 de ore din 24, 7 zile din 7) atât pentru traficul aerian comercial, cât și pentru forțele aeriene române, pentru partenerii militari americani și NATO.

Într-o industrie grav afectată de pandemie, în care procentul zborurilor comerciale la nivel mondial a scăzut la zece la sută față de perioada similară din 2019,  în primele trei luni de pandemie, pentru ca în prezent să se afle în jurul a 40 de procente, aeroportul constănțean a avut o activitate cu doar cinci procente mai redusă în 2020, față de 2019.

Despre proiectele de dezvoltare ale aeroportului constănțean, dar și despre zborurile comerciale pregătite pentru primăvara și vara anului 2021, în discuția pe care jurnalistul Paul Alexe a avut-o, în studioul CTnews TV, cu directorul general al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, Bogdan Artagea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Atractivitatea redusa a aeroportului nu de datpreaza lipsei unui terminal ultramodern, ci lipsei zborurilor. Pacat c a ditamai dereftoru’ nu vede mai departe de “investitiile” gen bordurile din oras.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*