Autorul accidentului din sensul giratoriu de la Cora Brătianu era drogat, fără permis și fugise de la locul accidentului

Accident rutier în sensul giratoriu Cora Brătianu. FOTO ISU Constanța

Autorul accidentului din sensul giratoriu de la Cora Brătianu se afla sub influența substanțelor psihoactive, fugise la locul accidentului și rămăsese fără permis.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța explică cum s-a petrecut întregul eveniment.

“La data de 13.09.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.09.2023 şi până la data de 12.10.2023 inclusiv, a inculpatului R.A.D., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de: vătămare corpororală din culpă, prev. de art. 196 alin. 1 și 4 din C. Pen. (în dauna persoanelor vătămate H. M. și L. P.A.), vătămare corpororală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 și 3 din C.Pen. (în dauna persoanei vătămate S. M.L.), părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, prev. de art. 338 alin. 1 din C.Pen. și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 2 din C. Pen., toate cu aplic art. 38 alin. 1 din C.pen. şi art. 41 alin. 1 din C.Pen.

În concret, în cauză s-au reţinut următoarele:

La data de 12.09.2023, în jurul orei 06:44, inculpatul R. A.D., ce avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice (urmare a depistării sale conducând sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive pe raza judeţului Prahova la data de 11.09.2023), a condus un autoturism marca Audi A6 pe bulevardul I. C. Brătianu din municipiul Constanţa, pe banda nr. 1, dinspre strada Alba Iulia către strada Dezrobirii.

Când a ajuns în apropierea intersecţiei de tip sens giratoriu cu strada Dezrobirii, din cauza nepăstrării unei distanțe de siguranță faţă de autovehiculele care circulau înaintea sa, a acroşat cu partea frontală a autoturismului partea din spate a unui alt autoturism, care circula regulamentar, proiectându-l înainte, astfel că acesta a acroşat ulterior un autobuz şi un microbuz.

Accidentul de circulaţie a fost soldat cu vătămarea corporală a celor patru pasageri din autoturismul condus de inculpat (ce nu au dorit să formuleze plângere prealabilă împotriva acestuia şi nici să fie examinate medico-legal), precum şi a unor pasageri din celelalte autovehicule implicate în accident, respectiv persoanele vătămate H.M. (ce necesită 10 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare), L. P.A. (ce necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale pentru vidnecare) și S.M.L. (ce necesită 120 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare).

Inculpatul a părăsit locul faptei după producerea evenimentului rutier şi înainte de sosirea la fața locului a lucrătorilor de poliție. El s-a prezentat ulterior, în aceeaşi zi, ora 17:50, la sediul Serviciului Rutier Constanţa, unde a recunoscut că a condus autoturismul şi că a produs accidentul de circulaţie. A fost testat cu aparatul Drugtest, ce a indicat o valoare pozitivă pentru amfetamină şi metamfetamină, astfel că inculpatul a fost condus ulterior la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenţei în sânge a substanţelor psihoactive.

S-a reţinut totodată că inculpatul R.A.D. a comis faptele reţinute în sarcină în stare de recidivă postcondamnatorie, respectiv în termenul de supraveghere al executării unei pedepse neprivative de libertate la care fusese condamnat ca urmare a comiterii unei infracţiuni de complicitate la tâlhărie.

La data de 13.09.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.09.2023 şi până la data de 12.10.2023 inclusiv, faţă de inculpatul R.A.D.” – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*