Pompierii militari constănțeni au avut peste 160 de misiuni în weekendul trecut

Incendiu într-un apartament din Constanța. FOTO cu rol ilustrativ

Pompierii militari constănțeni au executat, între 06 și 08 ianuarie, un număr de 162 de misiuni, echipajele SMURD intervenind în 140 de situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța, pompierii militari au fost solicitați să intervină în cazul a șase accidente rutiere ce au avut loc pe raza județului Constanța în care au fost implicate 17 persoane. Nouă victime au fost transportate la spital, iar trei persoane și-au pierdut viața după ce autoturismul în care se aflau s-a răsturnat și a părăsit partea carosabilă. Alte patru persoane nu au avut nevoie de grijiri medicale, iar o persoană a fost asistată de echipajul SMURB B2, ulterior refuzând transportul la spital.

Pompierii militari constănțeni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii din care unul de vegetație uscată, trei izbucnite la locuințe și unul produs la un autoturism parcat. În urma incendiilor nu s-au înregistrat victime. Un cățel a fost salvat dintr-un apartament afectat de un incendiu. Patrupedul a fost găsit inconștient, intoxicat cu fum. I s-a administrat oxigen preț de câteva minute. După ce și-a revenit a fost predat proprietarului.

Pompierii militari au fost solicitați să intervină și în alte 11 situații, precum asigurarea de măsuri PSI la aterizare/ decolare elicopter SMURD, deblocări de ușă, transport persoane supraponderale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*