Pompierii constănțeni au început ziua de duminică în forță: incendii și deblocări de ușă

Pompierii au intervenit la incendiu

Ziua de duminică a început cu multe apeluri la 112 pentru pompierii constănțeni. Au fost solicitați să stingă incendii izbucnite la locuințe, dar și pentru deblocări de ușă.

Primul apel a sesizat la 112, la ora 6.00, izbucnirea unui incendiu în localitatea Ciocârlia de Sus. La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere de la Detașamentul Medgidia al ISU Dobrogea. Aici, pompierii au reușit în scurt timp să lichideze focul. S-a stabilit că de la un scurt circuit a izbucnit un incendiu ce a afectat mobilierul și aparatura electronică din bucătărie și 10 mp din acoperiș.

Trei ore mai târziu, un alt incendiu, mai puternic, a izbucnit în localitatea Băneasa. Au fost trimise la fața locului două autospeciale de stingere de la Detașamentul Cernavodă al ISU Dobrogea, cu 9 pompieri. Când au ajuns aceștia la locul solicitării, constatat că focul se manifesta generalizat la întreaga locuință. După mai bine de o oră, pompierii au reușit să lichideze focul, dar pagubele au fost însemnate:  flăcările au afectat casa și două anexe gospodărești pe o suprafață de aproximativ 120 mp.

În jurul orei 10.30, pompierii au fost iar solicitați, de data aceasta pe raza municipiului Constanța, pe Aleea Orhideelor la o deblocare de ușă. Solicitanta a cerut ajutorul pentru tatăl său în vârstă de 90 de ani căzut în baie, iar ușa încuiată. Când au ajuns pompierii la fața locului, persoana solicitantă le-a spus că nu este de acord sa i se spargă ușa.

UPDATE:

În cele din urmă, apartinatoarea persoanei a solicitat un lacatlă care a spart încuietoarea, iar pompierii nu au mai intervenit.

Bărbatul a foat preluat de ambulaamb și transportat la spital.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*