Pompierii constănțeni au executat peste 200 de misiuni într-un weekend plin de intervenții salvatoare

Pompierii constănțeni au executat peste 300 de misiuni într-un weekend plin de intervenții salvatoare. FOTO: ISU „Dobrogea”

Pompierii constănțeni au fost extrem de solicitați în weekendul recent încheiat, desfășurând nu mai puțin de 223 de misiuni în diverse situații critice.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” din județul Constanța, cea mai mare parte dintre aceste intervenții, mai precis 173, au fost pentru acordarea primului ajutor medical. Pompierii au acționat prompt și profesionist, oferind îngrijiri de urgență în diverse cazuri, contribuind astfel la salvarea de vieți și ameliorarea stării de sănătate a persoanelor implicate.

În ceea ce privește situațiile de incendiu, au fost raportate 14 incendii în total. Deși pagubele materiale au fost însemnate, într-o veste îmbucurătoare, nu s-au înregistrat victime omenești în urma acestora. Dintre aceste incendii, șapte au fost de vegetație uscată, cultură de grâu și miriște, afectând o suprafață totală de peste patru hectare.

Din păcate, accidentele rutiere au reprezentat o parte importantă a misiunilor efectuate de pompieri în acest weekend. Au fost raportate șapte astfel de cazuri, soldate cu 17 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și Serviciul Județean de Ambulanță. Într-un caz tragic, o persoană în vârstă de 39 de ani și-a pierdut viața în urma unui accident rutier.

Intervențiile pompierilor militari s-au extins și în mediul acvatic, unde au fost salvate șapte persoane din mare, fie de către salvamari, fie de către cetățeni. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse, un bărbat în vârstă de 70 de ani a fost declarat decedat de medicul de pe ambulanța SMURD, în urma manevrelor de resuscitare.

Pe lângă aceste situații critice, echipajele ISU Dobrogea au intervenit în încă 22 de alte cazuri, oferind asistență în deblocări de uși, asigurând măsuri PSI la decolare și aterizare elicopter SMURD și salvând animale captive în medii ostile vieții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*