Pompierii constănțeni au avut peste 300 de intervenții, în weekendul 22 – 24 iulie

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au desfășurat, în decursul weekendului care tocmai s-a încheiat, 325 misiuni.

Acordarea primului ajutor:

Echipajele SMURD au intervenit în 263 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare în cazul persoanelor cu afecțiuni medicale.

Accidente rutiere:

Pompierii militari din cadrul ISU Constanța au fost solicitați să intervină în cazul a 12 accidente rutiere ce au avut loc pe raza județului Constanța, soldate cu 14 victime, 12 dintre ele fiind transportate la unitățile sanitare, una refuzând transportul la spital după ce a primit îngrijiri medicale la fața locului. Din păcate, o persoană a decedat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 44 ani care conducea o motocicletă și a intrat în coliziune cu un autoturism. În urma impactului, cele două vehicule au luat foc. Din păcate, eforturile echipajului SMURD de a încerca să îi salveze viața bărbatului în vârstă de 44 de ani au fost în zadar.

Incendii:

Pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 25 incendii, din care 21 fiind de vegetație uscată, miriște, deșeuri menajere, baloți paie, traverse de cale ferată și un transformator electric, fiind afectate de flăcări în jur de 40 hectare.

Misiuni în mediul acvatic:

Patru persoane au fost scoase din mare de salvamari și de turiști. Acestea au primit asistență medicală de la echipajele SMURD și nu a fost nevoie să fie transportați la spital. Printre acestea s-au aflat și doi copii în vârstă de 5 și 10 ani aflați pe o saltea gonflabilă, în zona plajei sălbatice Corbu. Curenții și valurile i-au împins mult în larg. Au fost aduși la mal de doi turiști cu ajutorul unor skijeturi și predați echipajului SMURD. Din fericire, copiii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind doar speriați.

Din păcate, un bărbat în vârstă de 54 de ani și-a pierdut viața în mare, zona plajei Vama Veche după ce s-a aventurat prea mult în larg și nu a mai putut ieși la mal.

Ambarcațiunea CBRN a intervenit duminică, 24 iulie, în Portul Tomis, pentru remorcarea unui yacht aflat în derivă. Acesta avea o problemă la sistemul de propulsie și risca să fie izbit, de valuri, în stabilopozi. Yacht-ul a fost remorcat de colegii noștri și dus într-o zonă sigură.

Alte misiuni:

În acest weekend, pompierii militari au fost solicitați să acorde sprijin în cazul altor 19 situații: transport persoană supraponderală, deblocare de ușă, asigurări măsuri PSI la aterizare/decolare elicopter, salvare animale din medii ostile etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*