Poluare în bazinul Portului Constanța: suspecta, o barjă încărcată cu cărbune

Posibilă poluare în bazinul Portului Constanța.

Polițiștii de frontieră constănțeni, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța și ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au identificat două pete de culoare neagră în bazinul Portului Constanța, existând suspiciunea că au fost încălcate prevederile legale cu privire la protecția mediului.

Potrivit Gărzii de Coastă, în urma unor activități informative, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța și ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral Constanța, s-au deplasat miercuri, 201 aprilie, în dana 94 a Portului Constanța.

„Ajunsă la fața locului, echipa a descoperit pe luciul apei, în imediata apropiere a unei barje, două pete de culoare neagră. Nava aparține unei firme românești și este încărcată cu cărbune vrac”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Existând suspiciuni că s-au încălcat prevederile legale cu privire la protecția mediului, au fost prelevate patru probe de apă, și o probă din marfa vrac încărcată pe barjă, pentru continuare verificărilor. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de infracțiunii împotriva mediului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*