Explorând moștenirea lui Jean Constantin: tur cultural de ziua sa de naștere

Jean Constantin. FOTO Cinemagia.ro
Jean Constantin. FOTO Cinemagia.ro

Într-o inițiativă culturală de excepție, Consiliul Județean Constanța, prin intermediul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”, vă invită să vă alăturați evenimentului special dedicat legendarului actor Jean Constantin. În colaborare cu ghidul turistic profesorul doctor Răzvan Raul Ivan, acest tur cultural și educativ este programat pentru luni, 21 august, începând cu ora 18.00. Punctul de întâlnire este în fața Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, situat pe bulevardul Ferdinand nr. 56.

Această plimbare ghidată promite să fie o călătorie în timp și spațiu, recreând atmosfera și pasiunile care au definit viața lui Jean Constantin. Acesta s-a născut pe 21 august, iar în cinstea zilei sale de naștere, turul va explora locurile care l-au inspirat și i-au influențat cariera și viața în general.

Turul va debuta cu o vizită la expoziția fotografică „Actorul: Chip, Suflet, Om”, semnată de talentatul Cătălin Lăzăroiu. Acest spațiu expozițional va oferi o perspectivă captivantă asupra personalității și carierei lui Jean Constantin.

De aici, participanții vor porni pe traseul pregătit cu grijă de către ghidul turistic. Primul popas va fi la Teatrul de Stat Constanța, locul în care actorul a împărtășit magia artei scenice cu publicul. De-a lungul traseului, vor putea admira destinații de importanță istorică și culturală precum Parcul Arheologic, Lupa Capitolina, Muzeul de Artă Populară, Biserica Greacă, Strada Vântului, Biserica Armenească și Piața Ovidiu.

Momentul culminant al turului va fi încheiat la Hotel Palace, locul favorit al lui Jean Constantin. De aici, priveliștea spre Portul Tomis, pe care actorul îl iubea și îl admira profund, va încheia această călătorie fascinantă prin amintirile și moștenirea lui Jean Constantin.

Participarea la acest eveniment deosebit este gratuită, oferind astfel tuturor pasionaților de cultură și admiratorilor lui Jean Constantin o oportunitate unică de a explora lumea în care și-a trăit viața acest mare actor. Evenimentul este inițiat de Serviciul Coordonare al Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor.

Pentru mai multe informații și detalii despre acest tur cultural inedit, puteți vizita pagina de Facebook a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” sau accesați site-ul www.centruljeanconstantin.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*