Polițiștii locali, sprijiniți de jandarmi au făcut noi controale în barurile și restaurantelor din municipiu Constanța

Poliția Locală Constanța. FOTO Facebook
Poliția Locală Constanța. FOTO cu rol ilustrativ

În noaptea de 10 spre 11 martie, între orele 23.00 și 3.00, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, în colaborare cu reprezentanți ai Direcției de Sănatate Publică și jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța, au acționat pe raza municipiului Constanța. Au fost verificate respectarea prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, consumului produselor din tutun în spațiile publice închise tip bar sau restaurant, precum si pentru verificarea documentelor legale de funcționare.

În cadrul acestei activități comune, au fost efectuate și două verificări sonometrice în scopul stabilirii gradului de disconfort fonic al populației, generat de activitatea economică. La capitolul sancțiuni, au fost aplicate 4 amenzi contravenționale în valoare totală de 1.990 lei. Acestea au fost pentru o persoană juridică nu deținea autorizație de funcționare , două persoane fizice au fost sancționate pentru consumul de produse din tutun într-un spațiu public închis și o persoană fizică a fost sancționată pentru încălcarea prevederilor OUG195/2002 privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, s-au încheiat 8 note de constatare în domeniul activității comerciale și protecției mediului, iar două persoane juridice a fost invitate la sediul Direcției Generale Politia Locala la o dată ulterioara pentru verificarea documentelor solicitate de organele de control.

În cursul zilei de duminică, în jurul orei 18.30 polițiștii locali au depistat un minor lipsit de ocrotirea părintească care apela la mila publicului în intersecția Bulevardului Ferdinand cu Bulevardul Tomis. A fost anunțat DGASPC-ul, totodată demarându-se procedura de identificare și sancționare contravențională a părintelui. Suma obținută prin exercitarea faptei antisociale a fost fost confiscată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*