Polițiștii locali au împărțit amenzi pe plajă și în stațiunea Mamaia

Contrar așteptărilor, bizonii din stațiunea Mamaia sunt sancționați de către polițiștii locali. FOTO DGPL Constanța

În perioada 15 – 21 iulie, polițiștii locali din cadrul DGPL Constanța au desfășurat activități de control în Stațiunea Mamaia, Sat Vacanță și Plaja Constanța, sectorul cuprins între Modern și Reyna.

A fost verificată respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei pe raza municipiului Constanța, legalitatatea lucrărilor de construire din domeniul disciplinei în construcții, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, precum si respectarea normelor ordine publică, liniște și conviețuire socială.

În Stațiunea Mamaia au fost întocmite 19 de note de constatare persoanelor juridice care își desfășurau activitatea comercială în locații care au fost verificate și din punct de vedere al respectării prevederilor legale din domeniul disciplinei în construcții.

În ceea ce privește comerțul ambulant desfășurat în zona de promenadă din Stațiunea Mamaia au fost aplicate 25 sanctiuni contravenționale în valoare de 11.125 lei pentru activități comerciale ilicite.

De asemenea, polițiștii locali cu atribuții în domeniul inspecției comerciale și ordine publică au acționat pe sectoarele de plajă din Stațiunea Mamaia și plaja Constanța în vederea combaterii comerțului ambulant, fiind aplicate 38 de amenzi contravenționale în cuantum de 16.500 lei, dispunându-se măsuri complementare de confiscare a mărfurilor.

Nici operatorii economici din zonele vizate de oamenii legii nu au scăpat, fiind întocmite 18 procese verbale în valoare de 16.500 lei.

În Stațiunea Mamaia Satul de Vacanță și Mamaia Nord – zona Summerland, au fost aplicate un număr de 149 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 63.320 lei:

  • 12 pentru opririri neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
  • 28 pentru staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
  • 109 pentru staționarea autoturismului pe spațiul verde sau cu această destinație, în conformitate cu prevederile art.9, pct 38 din H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

De asemenea, s-a dispus măsura ridicării unui număr de 23 de autovehicule, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*