Polițiștii locali au amendat un constănțean care a abandonat în Parcul Tăbăcărie un câine agresiv

Poliția Locală Constanța. FOTO Facebook
Poliția Locală Constanța. FOTO cu rol ilustrativ

În cursul zilei de 15 martie, o femeie care se plimba cu copilul în Parcul Tăbăcărie în zona locului de joacă Țara Piticilor a fost atacată de un câine agresiv, de talie mare, lăsat liber. A sunat autoritățile și a cerut ajutorul, la fața locului fiind trimis un echipaj al Poliției Locale Constanța.

Oamenii legii ajunși la fața locului au identificat animalul, un metis al unei rase agresive, care părea abandonat. Câinele manifesta un comportament agresiv fără a fi provocat. În scurt timp, polițiștii locali l-au identificat pe stăpânul animalului, pe baza mărturiilor paznicilor din parc și a altor martori.
Acesta a fost chemat și și-a luat câinele abandonat și a fost amendat cu suma de 1500 lei, pentru încălcarea prevederilor art.18, alin 1, litera f din O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinlor periculoși sau agresivi. De asemenea i s-a pus în vedere să nu mai încerce să își abandoneze animalul, pentru că atunci sancțiunea va fi mai aspră.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*