2000 de familii din 40 de localități, beneficiare a campaniei-pilot filantropică, „De Crăciun, fii bun!”

IPS Teodosie a împărțit cadouri. FOTO Arhiepiscopia Tomisului

În perioada 25 noiembrie – 15 decembrie, Arhiepiscopia Tomisului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, a desfășurat acțiunea filantropică „De Crăciun, fii bun!”.

Pe 19 decembrie început distribuirea darurilor oferite de credincioși (alimente, haine și jucării pentru cei mici) către grupul țintă (peste 2000 de familii) aflat în cele peste 40 de sate din județul Constanța (Deleni, Adamclisi, Șipotele, Ion Corvin, Negureni, Băneasa, Lipnița, Coslugea, Gârlița, Ostrov, Sinoe, Mihai Viteazu, Tariverde, Nuntași, Istria, Gura Dobrogei, Peninsula, Piatra, Poiana, Săcele, Ovidiu, Vadu, Sibioara, Grup Social Ceres, Eforie Nord, Biruința, Tătaru, Coroana, Potârnichea, Vâlcelele, Vârtop, Vadu – Oii, Gălbiori, Stupina, Mireasa, Dunărea, Izvoru, Conacu, Ștefan cel Mare, Galeșu, Nazarcea, Ivrinezu Mic, Poarta Albă, Remus Opreanu) și din municipiul Constanța (cartier Henri Coandă).

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu preoții din orașul Năvodari, a distribuit o parte din daruri în satele: Peninsula, Vadu, Săcele, Istria, Sibioara. Preoții din municipiul Mangalia au distribuit în cinci sate din împrejurimi, iar preoții orașului Hârșova au dus darurile către satele Pantelimonul de Sus, Pantelimonul de Jos, Nistorești și Mireasa.

„Să ne bucurăm cu toții de această sărbătoare a darurilor. Darurile încep din cer, dar continuă pe pământ pentru că, fiind solidari, cei ce au de prisos dau celor ce nu au (…) Toți să simtă fiorul credinței și belșugul sărbătorii. Dragostea, comuniunea și colindele să ne însoțească. Crăciun cu bucurie!”, a spus IPS Teodosie.

Preotul Jean Ion, Consilier Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului, a precizat că

această campanie este un proiect-pilot al Arhiepiscopiei, întrucât, spre deosebire de alți ani, când colectele erau răzlețe, acum s-au mobilizat toate parohiile urbane din Eparhie, pentru a sprijini parohiile rurale mai nevoiașe, dat fiind că suntem în anul dedicat satului românesc de către Patriarhia Română“

În cursul zilei de 20 decembrie urmează distribuirea în protoieria Medgidia, iar sâmbătă două camioane cu haine (unul din partea Primăriei municipiului Constanța, celălalt din partea Arhiepiscopiei) și 3 microbuze (cu peste o mie de pachete cu alimente) vor pleca spre 12 sate din protoieria Altinum (Băneasa).

Reamintim că, prin Departamentul Social-Misionar, coordonat de către pr. Jean Ion, s-a organizat o colectă de alimente neperisabile (ulei, făină, orez, paste, conserve, etc.), articole de igienă și haine (noi sau bine igienizate, cu specificația pentru femei, bărbați, copii băiat/fată, precum și vârsta) în parohiile urbane din Constanța, Mangalia, Medgidia, Năvodari, Hârșova, Ovidiu, Eforie, Negru-Vodă, Techirghiol și Cernavodă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*