Polițiștii constănțeni au făcut percheziții într-un dosar privind infracțiunile economice cu un prejudiciu de peste 5 milioane lei

Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor
Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au efectuat 16 percheziții, în cadrul unui dosar penal pentru evaziune fiscală, spălare de bani și înșelăciune. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 5.159.000 de lei.

La data de 24 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au efectuat 16 percheziții, pe raza judeţului Constanţa.

În cauză, se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, spălare de bani și înșelăciune, fiind puse în executare 16 mandate de percheziție, prin care s-a autorizat efectuarea unor acte de procedură penală la sediile sociale a 3 societăți comerciale, din județul Constanța.

La efectuatea perchezițiilor au participat 29 de polițisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și luptători ai Serviciul pentru Acţiuni Speciale Constanța.

Din investigații, a reieșit că este vorba despre societăți tip fantomă, care au indus în eroare reprezentanți ai mai multor societăți comerciale, prin achiziționarea unor produse folosite în agricultură (îngrășăminte chimice) pe care, ulterior, nu le-au mai achitat și nu au evidențiat în documentele financiar contabile producția agricolă obținută în aceeași perioadă, aceasta fiind comercializată în numele și pe seama altor societăți comerciale, prejuduciind în acest fel bugetul de stat și alte societăți comerciale.

De asemenea, polițiștii au descoperit și ridicat documente financiar-contabile necesare soluționării cauzei penale și documentării activității infracționale de care sunt bănuiți reprezentanții societăților comerciale în cauză.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat și altor societăți comerciale este estimat la aproximativ 5.159.806 de lei.

6 persoane, dintre care 2 inculpați și 4 suspecți, au fost conduse și audiate la sediul IPJ Constanța, acestea fiind cercetate în stare de libertate.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*