Constănțenii care nu respectă Ordonanța Militară 3 au fost amendați de oamenii legii. Sancțiuni de peste 135.000 lei în primele 24 ore

Sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2

La nivelul județului Constanța, instituțiile de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu/carantină. De la intrarea în vigoare a celor trei Ordonanțe Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța și jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța, 250 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 135.155 de lei.

În ultimele 24 de ore, 3.428 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost verificate de forțele de ordine. Pentru această acțiune, au fost angrenați 751 de polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi din I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța, polițiști locali constănțeni, polițiști ai Gărzii de Coastă și forțe din cadrul M.Ap.N.

Important de menționat este că persoanele care nu respectă regimul de izolare la domiciliu sunt trimise, automat, în carantină instituționalizată pentru 14 zile. De asemenea, persoanele care nu respectă termenii impuși de carantinare, vor fi replasate în acest regim pentru încă 14 zile.

Nerespectarea izolării la domiciliu poate aduce, pe lângă amenzi contravenționale, și pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 130 de societăți comerciale și PFA.

În acțiunea de transport a românilor repatriați ieri din Italia, 136 de forțe de ordine din structurile M.A.I. (I.P.J. Constanța, I.S.U. “Dobrogea”, G.M.J. „Tomis” Constanța și I.J.J. Constanța) au participat activ la operațiune.

În ceea ce privește situația actualizată privind COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 754 de persoane carantinate, respectiv 5.853 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

Până astăzi, 26 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*