Poliția Locală Constanța începe să miște în bocanci: construcțiile din municipiu au fost luate la verificat, precum și închiderea și amendarea localurilor unde se fumează

Polițiștii locali au verificat legalitatea mai multor construcții

În perioada 23 – 25 ianuarie, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat pe raza municipiului Constanța, în scopul verificării, respectării prevederilor legale privind verificarea avizului program de funcționare emis de autoritatea publică locală, respectarea legalității executărilor de construcții, precum și pentru respectarea actelor normative referitoare la consumul produselor de tutun în spațiile publice închise .

În urma verificărilor efectuate, polițiștii locali au aplicat un număr de 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 69.500 lei. Pentru șapte agenți economici s-a dispus sancțiunea complementară de obținere a actului administrativ aviz program de funcționare în termen de 30 zile, iar pentru un agent economic s-a dispus măsura complementară de încadrare în autorizația de funcționare. De asemenea, pentru o persoană juridică a fost dispusă sancțiunea complementară de suspendare a activității până la remedierea situației pentru nerespectarea prevederilor Legii 349/2002, modificată cu Legea nr.15/2016 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului de tutun.

În ceea ce privește respectarea prevederilor Legii nr.50/1991, privind autorizarea lucrărilor de construire pentru un contravenient, polițiștii locali au dispus măsurile complementare de: oprire a lucrărilor, obținerea autorizației de construire în termen de 90 zile, aducerea imobilului la starea inițială în termenul legal, iar pentru celălalt contravenient care nu a respectat autorizația de construire au dispus: oprirea lucrărilor, obținerea autorizației de construire în termen de 90 zile și încadrarea în autorizația de construire emisă de autoritatea publică locală.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*