Jandarmii au “pescuit” o femeie care vindea ilegal pește în condiții improprii

Marfa ilegal deținută a fost confiscată de jandarmi. FOTO IJJ Constanța

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa – Detaşamentul 6 Mangalia, a depistat în târgul din localitatea General Scărişoreanu, o femeie care oferea spre comercializare peşte.

În urma verificărilor jandarmii au stabilit că femeia în vârstă de 42 ani, din Eforie, deţinea peste 60 kg de peşte, diferite specii (crap, caras, ştiucă, guvid), depozitat în condiţii improprii, în lăzi de plastic, precum şi într-un autoturism. Aceasta nu a putut justifica provenienţa peştelui şi a declarat jandarmilor că intenţiona să-l vândă, pentru a-şi suplimenta veniturile.

Deoarece fapta „comerciantei” este prevăzută şi sancţionată de O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura, (deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte), jandarmii au întocmit procesul verbal de sesizare a autorităţilor competente, peştele fiind predat unei societăţi comerciale specializate.

Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze peşte sau produse din peşte ce nu îndeplinesc condiţiile legale de comercializare şi să sesizeze autorităţile atunci când observă astfel de fapte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*