Poliția Locală Constanța cere „executarea“ a doi campioni în materie de amenzi primite și neplătite: muncă în folosul comunității

Lucrătorii Poliției Locale Constanța s-au apucat să facă curat pe străzi. FOTO Cătălin Schipor

Polițiștii locali constănțeni au găsit o soluție pentru indivizii care încalcă legea, primesc amenzi dar nu le plătesc în veci. Au început să ceară să se presteze muncă în folosul comunității de valoarea amenzilor.

Îi vedem în fiecare zi scotocind prin ghenele de gunoi lăsând în urma lor dezastru, sau călătorind cu mijloacele de transport în comun fără să achite în veci biletul. Uneori sunt surprinși și de reprezentanții autorităților, care îi sancționează contravențional. Această măsură nu îi afectează: nu au un venit stabil sau o proprietate așa că nu se obosesc să plătească amenzile, pentru că nimeni nu are ce să le facă. Numai că s-a găsit o soluție.

În evidențele Direcției Generale a Poliției Locale Constanța, în top-ul sancțiunilor primite și neplătite sunt două persoane cu 66 de sancțiuni și respectiv 79 de sancțiuni, una dintre acestea fiind din Cumpăna și una din Constanța. În aceste două cazuri s-au început demersurile legale de sesizare a instituțiilor abilitate  în vederea înlocuirii amenzilor cu sancțiunea prestării unei activități în folosul comunității. Concret, au fost solicitate organelor fiscale sa întreprindă demersurile legale pentru recuperarea creanțelor prin aplicarea art.39 alin.1 din O.G nr.2 / 2001 republicată, privind executarea sancțiunilor contravenționale

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*