PNL și disperarea celui care vede că pierde tot

Adrian Boioglu - editorial
Adrian Boioglu - editorial

Un om disperat nu are nimic de pierdut. Cel puțin așa se spune. Dar atunci când vezi că pierzi alegerile pe toate planurile ce poți să mai faci?

În situația asta sunt liberalii de la Constanța. Problemele lor au început încă din 2014 atunci când au ieșit din cârdășia cu PSD. De bine, de rău, USL le asigura câteva locuri eligibile. S-au supărat pe PSD și acum îi critică peste tot, dar orice alegător inteligent vede că USL încă există. Jocurile de culise dintre liberalii constănțeni și social democrați fac parte din vechea strategie a USL.

Au trecut mai bine de doi ani și iată-i puși în fața alegătorului. Unirea prin absorbție a PDL nu i-a ajutat prea mult pentru că, pe plan local, au început certurile. Unii au plecat la ALDE, alții au luptat pentru supremația în partid.

Problemele au devenit acute atunci când candidatul PNL la Primăria Constanța a fost numit Vergil Chițac. Omul venit din afară, curat și cu o reputație bună nu se potrivea în strategia vechilor liberali: mânjiți, răzbunători și care joacă murdar. Acesta a fost și motivul pentru care chiar oameni din PNL au încercat să-l atace pe Chițac, prin presă sau pe alte căi. Piedicile puse în interiorul partidului au făcut ca notorietatea fostului rector de la Academia Navală să nu crească prea mult. La finalul campaniei, dacă Vergil Chițac va pierde alegerile, a cui va fi vina?

E nevoie să mai spunem că lista propusă de Chițac pentru Consiliul Municipal nu merită votată tocmai din cauza vechilor liberali? Oamenii buni sunt înconjurați de “păpușile” partidului. Nu poți să alegi un om competent pentru că înaintea lui vezi, pe loc eligibil, unul mânjit.

În județ situația este și mai dramatică. Cu câteva excepții, localitățile importante vor fi pierdute în alegeri de liberali. Nici la Consiliul Județean nu au șanse. Lista deschisă de Gheorghe Dragomir este una a rușinii. Toți cei care nu au făcut nimic pentru Constanța, dar au ajutat partidul, se regăsesc pe liste. Oameni care nu merită votați nici dacă sunt singurii rămași pe buletinele de vot.

În Medgidia, PNL a ales să meargă cu un candidat care se înscrie foarte bine în strategia de partid: este mason și a fost șeful fiscului. Proaspătul liberal a fost “certat” de șeful său de partid, Vasile Blaga, pentru că nu și-a dat demisia de la fisc, dar asta nu a părut să-l deranjeze.

Și așa a început să dea roade disperarea liberalilor. Au început să creeze conturi false de Facebook la Constanța și Medgidia. “Constanța, Trezește-te”, “Gherila Civică”, “Ami Turcu”, “Vasile Burea”, “Lacramioara Olteanu” și multe altele sunt doar câteva dintre locurile unde au fost împărțite lăturile PNL. Liberalii și-au ales două mari ținte majore: Decebal Făgădău și Valentin Vrabie.

A urmat apoi episodul paginilor sponsorizate. Atât Gheorghe Dragomir (președintele organizației județene a PNL), cât și tinerii Liberali au investit în Facebook pentru a-și face reclamă pe Facebook. Nici reclama nu a avut efectul scontat.

Punctul culminant a fost acela al tipăririi unui ziar realizat de PNL Constanța și distribuirii lui în Medgidia. Fițuica realizată de tinerii liberali este un atac mizerabil la adresa lui Valentin Vrabie. Ca să-ți dai seama cât de mare este disperarea liberalilor, ziarul de campanie a fost tipărit în 8000 de exemplare.

Toate acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care NU vă recomand să votați PNL. Îmi pare rău pentru Vergil Chițac. Merita mai mult, dar liberalii îi sunt o piatră de moară legată de gât. Sunt din ce în ce mai convins că, dacă ar fi candidat independent, ar fi câștigat alegerile cu succes.

Trebuie spus că astfel de campanii murdare nu au avut loc în toate localitățile județului, dar pentru asta nu merită iertați liberalii din organizația județeană sau cei de la Medgidia.

Să nu credeți că PSD sunt mai curați și mai frumoși. Și ei au avut o strategie urâtă de campanie și felul în care au distrus județul Constanța în ultimii ani îi face la fel de detestabili.

Nu ai cu cine să votezi? Alege un independent! Îl vei găsi pe ultima pagina a buletinului de vot. Pune ștampila pe el cu încredere și la Primărie și la Consiliul Local. Poate că nu va câștiga, dar măcar nu vei vota cu autorii celei mai mizerabile campanii electorale de până acum.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Votează un Independent! E dreptul tău să gonești partidele de la putere | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*