Cod Roșu de Inconștiență

Adrian Boioglu - editorial
Adrian Boioglu - editorial

467 persoane, aflate în 207 autoturisme au fost salvate astăzi dintre nămeți de echipele ISU, Jandarmeriei și Armatei. Și ziua nu s-a terminat.

Oare ce a fost în capul celor care au plecat de acasă?

“E Cod Portocaliu de viscol și se anunță Cod Roșu? Lasăăăă, mă, că doar nu mă prinde tocmai pe mine.”

Și așa au ajuns să stea câte 8 – 10 ore în nămeți. Cu copii, cu bătrâni, în câte o mașină care nu mai avea nici combustibil suficient pentru a ține motorul cald. Nu că la cele -20 Grade Celsius și în viscolul de afară ar mai fi făcut față un motor cald. Nemâncați și nedormiți, cei mai mulți au sunat la numărul de urgență 112 și au cerut ajutorul. S-au rugat să vină și la ei un camion al armatei, o șenilată de la Consiliul Județean care să-i ducă acasă.

La polul opus s-au aflat șmecherii cu mașini de teren care au început să se certe cu Poliția care nu îi lăsa să plece din oraș. Pentru ei nu există zăpadă suficient de multă și nici creier. Unul chiar a reușit să treacă de barajul poliției și să meargă acasă. A avut noroc, dar dacă se împotmolea în nămeți, tot echipele de la ISU și armată veneau după el.

La final, inconștiența asta a lor ne costă tot pe noi. Chiar dacă am stat acasă, chiar dacă am lăsat drumul liber pentru Ambulanțe sau mașinile de deszăpezire, tot noi plătim pentru combustibilul și munca oamenilor care și-au riscat viața și au plecat să-i salveze pe inconștienți.

Poate că au trecut vremurile în care spuneam că autoritățile au fost luate pe nepregătite. Acum știu și autoritățile și omul simplu care citește pe Internet știrile că urmează un cod portocaliu de viscol. Toți cei care ignoră avertismentele și pleacă de acasă sunt vinovați.

Doar că prostia se plătește uneori cu viața…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

 1. Uiti că nebunii aia cu masini 4×4 au fost cei care au intervenit cand fortele de interventie au spus ca nu mai e nimic de facut acum cativa ani.
  Uiti că ei au plecat pe banii si combustibilul lor sa salveze vieti in rate in care camioanele si senilatele nu au ajuns!

 2. Libertatea, inclusiv ce de a circula, nu poate fi îngrădită. Cei de la ISU si Jandarmerie sunt niște slugi fără prea mult creier, care își pierd vremea oprind mașinile, în timp ce cartelurile crimei organizate, aka Guvern, fură banii pentru deszăpezire. Dacă ar fi circulat o freză, în mod continuu, nici un drum nu ar fi blocat. Personal, azi a încercat un retardat de jandarm( doi, de fapt) să mă oprească să ies din oraș. Am trecut de ei, si drumul perfect uscat, am circulat cu 80-90 km/ora. Jandarmii, niște paraziți.

 3. Cod rosu de nesimtire din partea autoritatilor. Ninsoare slaba si vant 40 km/h de mai bine de de 14 ore nu este un fenomen extrem. Utilajele sunt parcate, unul singur are un rol precis, acela de a bloca drumul. Este mult mai ieftin sa inchizi tot si sa lasi pompierii ai armata sa rezolve problemele decat sa iti faci datoria pentru care halesc bani grei.
  Multe sosele practicabile inchise “preventiv”.
  Ei sa isi faca datoria cu o tărăboanță pe oră, iar sofeerii care necesită a fi recuperați să achite serviciul

 4. Si cand NU faci nimic pentru ca te doare in cot de comunitate ,precum alesul din Lumina,cum se numeste Cod rosu de INCOMPETENTA ?Sau poate este razbunarea liberala pentru 11 Decembrie .

1 Trackback / Pingback

 1. Țara Codului Portocaliu de Drob de Sare | Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*