Plajele sunt pregătite pentru sezonul estival în proporție de 70%

Plaja din Mamaia
Plaja din Mamaia

Activitățile de pregătire a plajelor au fost demarate, începând cu data de 20 februarie 2017, și vor fi finalizate până la data de 01 mai 2017. Astfel, până la data de 15 aprilie 2017, vor fi amenajate și predate conform clauzelor contractuale către utilizatorii de plaje, acele suprafețe care fac obiectul contractelor de închiriere, urmând ca ulterior, să fie finalizate și acele suprafețe libere de contract.

Lucrările de pregătire a plajelor constau în:

Lucrări de pregătire a terenului:
Curățarea manuală și mecanizată cu utilaje speciale a plajei prin colectarea corpurilor străine (lemnoase, metalice, sticle, materiale plastice etc.) și a deșeurilor de orice natură;
Încărcarea manuală în mijloace de transport sau containere;
Îndepărtarea manuală a nisipului depus la zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă și în dreptul gardurilor de protecție;
Îndepărtarea mecanizată a obstacolelor identificate în nisip (pietre, blocuri din beton, conducte dezafectate, etc.)

Lucrări de terasamente:

Săpătura mecanizată a nisipului depus la zidurile de sprijin din vecinatatea aleilor de promenadă și în dreptul gardurilor de protecție;
Reabilitarea suprafețelor de plajă erodate prin transfer de nisip, din zonele cu acumulări (dislocare, încărcare, transport și nivelare în zonele stabilite);
Demontarea gardurilor de stuf (au fost demontate aproximativ 10.000 ml de garduri de protecție)
Nivelarea suprafețelor de plajă:
Nivelare mecanizată și refacere a profilului plajei, acolo unde aceasta a suferit deformări, urmare a acțiunii valurilor din sezonul rece.
Evacuarea depozitelor de scoică din zonele cu depuneri și transportul acestora, în zonele stabilite de beneficiar;
Transport pentru utilaje (deplasare utilaje senilate la zona de lucru);
Transport nisip din depozite în zone deficitare;
Transport și depozitare materiale rezultate în urma activității de curățare:
Transportul deseurilor, algelor, materialului cochilifer sau a altor corpuri la punctele de depozitare.

La lucrările de pregătire a plajelor, Sistemul de Gospodărire a Apelor acționează zilnic (inclusiv sâmbăta și duminica) cu utilaje și personal din cadrul A.B.A. Dobrogea – Litoral (inclusiv personal delegat din cadrul ABADL, din judet, respectiv formatiile de lucru Dunăre Nord, Dunăre Sud și Mihail Kogălniceanu – S.G.A. Constanța, și din cadrul S.G.A. Tulcea).
Acțiunea se desfășoară concomitent pe trei tronsoane astfel:

Tronson 1 (Năvodari – Mamaia – Constanța) – finalizat în proporție de 60%;
Tronson 2 (Agigea – Eforie – Costinești – Tuzla) – finalizat în proportie de 70%;
Tronson 3 (23 August – Mangalia – 2 Mai – Vama Veche) – finalizat în proporție de 80%.

Până în acest moment, au fost predate către utilizatorii de plaje un număr de 89 de subsectoare de plajă din totalul de 309 subsectoare închiriate.
Conform planificărilor preliminare se estimează că, până la data de 13 aprilie 2017, va fi finalizată predarea tuturor sectoarelor/subsectoarelor de plajă care fac obiectul unor contracte de închiriere.

Lucrări pe plaja din Eforie Nord
Lucrări pe plaja din Eforie Nord

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*