Iti place să admiri stelele? Hai în tabăra de astronomie și astrofotografie de la Observatorul Astronomic Constanța

Asociația Club Astronom Experience

La începutul weekendului viitor, în zilele de 21 și 22 iulie, Asociația Club Astronom Experience, organizează o mini tabăra de astronomie și astrofotografie, “Privește cerul”, ediția I.

Pasionații, dar și amatorii sunt invitați să descopee misterele cerului nopții și farmecul astrofotografiei. Minitabăra se va desfășura în zona localității Colelia, la aproximativ 55 km Nord de Constanța. Locația a fost aleasă pentru că se află în plin centrul Dobrogei, departe de marile localități, acolo unde poluarea luminoasă este 0%. Se vor puteaadmira galaxia din care facem parte (Calea Lactee), galaxia învecinată (Andromeda), planetele Jupiter, Saturn, Venus, roiuri de stele și multe alte frumuseți ale Universului.

Vor participa Ștefan Costache, coordonatorul Observatorului Astronomic, Andrei Rotaru, elev premiat N.A.S.A și Adrian Dedu, astrofotograf profesionist.

Cei dornici se pot înscrie la numărul de telefon 0766436310 – Ștefan Costache, organizator. Înainte de plecarea de vineri 21 iulie a.c., ora 16.00, care se va face din parcarea de lângă Delfinariu va avea loc o primă ședință tehnică. Aceasta se va ține miercuri 19 iulie a.c., ora 18.00 la sediul Observatorului Astronomic unde se vor discuta mai multe aspecte legat de această activitate – cazarea, masă, transport. Trebuie ținut cont și de capriciile vremii. Dacă condițiile meteo vor fi nefavorabile, plecarea se va amâna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*