Elisabeta Lipă și Simona Radiș au lansat oficial, la Constanța, noua disciplină olimpică – canotajul pe mare

Canotajul pe mare, ce va fi o nouă disciplină olimpică, a fost lansată oficial în România

Canotajul pe mare, ce va fi o nouă disciplină olimpică, a fost lansată oficial în România miercuri, 11 august, în cadrul unui eveniment derulat pe o plajă din Constanța, în prezența președintelui Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, și a canotorilor români, printre care campioana olimpică Simona Radiș.

Elisabeta Lipă a fost gazda evenimentului intitulat „Împreună facem valuri”, acompaniată de sportivii din Lotul Olimpic de Canotaj al României, care ne-au reprezentat cu succes țara la JO de la Tokyo, printre care Simona Radiș (medaliată cu aur în proba de dublu vâsle feminin W2x) și Ștefan Constantin Berariu (medaliat cu argint în proba de patru rame masculin (M4-).

De asemenea, la eveniment au participat și foste glorii ale sportului și canotajului românesc: Doina Melinte (atletă, medaliată cu aur și argint la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 1984), Valeria Răcilă (canotoare, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 1984 și cu bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova 1980), Viorica Susanu (canotoare, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, Atena 2004 și Sydney 2000 și cu bronz la Beijing 2008), Camelia Macoviciuc (canotoare, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atlanta 1996), Angela Alupei (canotoare, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena 2004 și Sydney 2000) și Rodica Florea (canotoare, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena 2004 și cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008).

Canotajul pe mare, ce va fi o nouă disciplină olimpică, a fost lansată oficial în România

„Ceea ce îmi doresc de la această nouă disciplină – canotaj pe mare – este să ne dezvoltăm frumos. Să arătăm că se poate face performanță și în această ramură a canotajului. Este o disciplină care va fi inclusă în programul Jocurilor Olimpice. Anul trecut, spre exemplu, România a obținut o medalie de bronz la 2020 European Coastal Challenge prin echipajul de 4x+M, compus din Agafiței Vasile, Carpea Cosmin, Mihălescu Costel, Cojocaru Cristian și cârmaci Ștefan Florin. așa că viitorul canotajului pe mare sună frumos. Le mulțumesc tuturor celor prezenți astăzi la eveniment pentru susținere. Plajei Reyna din Mamaia pentru găzduire și Federației Române de Yachting alături de care am organizat evenimentul. Mulțumim oficialităților din Constanța pentru susținere și tuturor partenerilor Federației Române de Canotaj pentru că ne sunt întotdeauna alături”, a declarat Elisabeta Lipă.

Canotajul de coastă reprezintă versiunea extremă, partea plină de aventură a canotajului. Se practică pe mare și este o ramură a canotajului foarte populară în țări precum Italia, Franța sau Marea Britanie. Ambarcațiunile cu ajutorul cărora se practică canotajul de coastă sunt mai robuste și mai stabile decât cele pentru canotajul clasic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*