Plaje fără deșeuri: constănțenii sunt invitați la acțiunea de ecologizare #Mulțumesc! Plaja ta

Constănțenii sunt invitați la acțiunea de ecologizare pe plajă

Plaje pline de plastic, măști, mucuri de țigară au rămas în urmă după una dintre cele mai aglomerate veri pe litoralul Mării Negre, considerată de Comisia Europeană cea mai poluată mare, după cea Mediteraneeană.

La final de sezon estival, constănțenii și cei aflați la mare sunt invitați sâmbătă, 2 octombrie, la ora 09.30, să dea o mână de ajutor și să se alăture celei mai vesele acțiuni de ecologizare a plajelor, organizată de City Park Mall, împreună cu Asociația Constanța ReStart și ZOOM Beach. Punctul de întâlnire va fi bariera de la intrarea pe plaja Modern, urmând să fie curățată zona dintre plajele Modern și Reyna. La finalul acțiunii de ecologizare a plajelor, City Park Mall va contribui la acțiunea de plantare de copaci din Parcul Universității Ovidius.

Voluntarii sunt invitați să se înscrie la acțiunea de ecologizare în avans, completând formularul de pe site-ul city-park.ro, în baza căruia își pot ridica kit-ul de ecologizare din partea organizatorilor de la Info Desk din City Park Mall.

Inițiativa face parte din campania #Mulțumesc! Plaja Ta, derulată pentru a ne bucura de plaje curate și a a încuraja un comportament responsabil față de plaje și mediul marin, cu mai puține deșeuri.

#Mulțumesc! Plaja Ta, o campanie pentru plaje mai curate

City Park Mall trage un semnal de alarmă asupra cantității de deșeuri de pe plajele litoralului românesc. Potrivit raportului de monitorizare a deșeurilor de pe plajele litoralului românesc din 2021, realizat de ONG-ul Mare Nostrum, cel mai murdar sector a fost Năvodari, cu 1397 deșeuri, urmat fiind de Mamaia Nord, cu 1125 deșeuri. La polul opus, cea mai curată porțiune de plajă este Tuzla, unde au fost găsite 78 de deșeuri. Și în acest an, deșeurile din plastic au însumat 76 la sută din totalul deșeurilor înregistrate. În continuare, mucul de țigară rămâne cel mai întâlnit deșeu existent pe porțiunile de plajă ale litoralului românesc.

Campania continuă demersul de conștientizare a unui comportament responsabil față de mediu Tu ce vrei să simți pe plajă?, prin care, în august 2020, au fost colectate 9.500 de chiștocuri de țigară de pe plaja ZOOM Beach. Resturile de tutun colectate au fost transformate de artista Maria Teodorescu în opere de artă și scoase la licitație de City Park Mall, sumele obținute fiind donate Asociației Constanța ReStart pentru o acțiune de plantare de arbori în Ovidius Park.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Păi, aduceți turiștii înapoi să își facă curățenie. Luați taxe de ecologizare de la hotelieri, patronii beach-barurilor

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*