Peste două tone de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii constănțeni de la Transporturi

Peste două tone de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii constănțeni de la Transporturi

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare, în cursul zilei de luni, 20 decembrie, trei mandate de percheziție în județul Constanța, la domiciliile a doi bărbați bănuiți de comercializarea, către publicul larg, a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Din cercetări a reieșit faptul că persoanele în cauză, de 22, respectiv 29 de ani, nu ar fi fost autorizate să desfășoare activități de comercializare a articolelor pirotehnice.

Astfel, au fost ridicate, în vederea confiscării, 49 de baxuri de petarde din categoria F1, 41 de baxuri din categoria F2 și 19 baxuri de petarde din categoria F3, greutatea materialelor pirotehnice fiind de 2.240 de kilograme. Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 240.000 de lei.

De menționat este faptul că petardele din categoriile F2 și F3, deținute fără respectarea prevederilor legale și fără documente de proveniență, nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă doar cu avize speciale.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități, au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*