Echipe mixte demarează controale în centrele rezidențiale din județul Constanța

Echipe mixte controlează condițiile de funcționare ale centrelor pentru persoane vârstnice. FOTO: Pixabay

Ministerul Afacerilor Interne a emis luni, 10 iulie, un Ordin în urma căruia autoritățile locale au dispus organizarea de controale în centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și copiilor din județul Constanța. Evidențele oficiale arată că un număr total de 101 centre, cu 2.582 de beneficiari, vor fi supuse acțiunilor de control.

Pentru a asigura o evaluare cuprinzătoare, cinci echipe mixte, alcătuite din reprezentanți ai Institutului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” Constanța, Autorității Județene pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (AJPIS) Constanța, Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța și Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța, vor întreprinde aceste acțiuni de control.

Fiecare echipă va avea atribuții specifice, concentrându-se pe specificul activității proprii. Astfel, IPJ Constanța va verifica aspecte legate de investigații criminale și economice, ITM Constanța va efectua verificări în domeniul protecției muncii și relațiilor de muncă, iar celelalte instituții se vor concentra pe aspectele specifice responsabilităților lor.

Acțiunile de control vor debuta în centrele din Agigea și Eforie și vor continua în fiecare zi, fiecare echipă având de realizat acțiuni tematice în cel puțin trei centre rezidențiale. Rezultatele obținute în urma acestor verificări vor fi centralizate și comunicate către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*