Peste 75.000 turiști sunt așteptați pe litoral în weekendul de deschidere a noului sezon estival

Stațiunea Mamaia. FOTO Primăria Constanța
Stațiunea Mamaia. FOTO Primăria Constanța

Patronii unităților de cazare de pe litoral  se așteaptă la o deschidere în forță a noului sezon estival, în minivacanța de 1 Mai, când estimează o prezența de peste 75.000 de persoane care vor veni în stațiunile românești de la malul mării, în topul preferințelor acestora urmând să se afle Mamaia și Costinești.

„Așteptăm peste 75.000 de turiști pe Litoral în weekendul de 1 Mai datorită evenimentelor ce se organizează, mai ales în Costinești și Mamaia. Pe primul loc ca număr de turiști prezenți la un eveniment se va plasa <<Beach, Please>>, festival ce va atrage în Costinești peste 50.000 de participanți, potrivit organizatorilor. Un întreg comandament de organizare și siguranță este deja pregătit, iar operatorii de cazare și masă au întreaga capacitate de cazare ocupată, la cele mai mari tarife de cazare de pe Litoral, raportat la categoria de trei stele”, a declarat luni, 24 aprilie, într-o conferință de presă, Corina Martin, Patronat RESTO Constanta și secretar general la Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România.

De asemenea, stațiunea Mamaia va atrage, conform estimărilor, peste 30.000 de turiști, având în vedere ca sunt anunțate mai multe festivaluri și diverse evenimente pe plajă și în cluburi.

„Ediția cu numărul 30 a Sunwaves continuă să atragă un număr foarte mare de vizitatori străini și români. Sunt vândute peste 10.000 de bilete către turiști ce vin din Europa de Vest, pe primele locuri fiind Marea Britanie, Germania și Italia, dar și turiștii romani, desigur. De asemenea, Grill Fest, cea mai nouă experiență de barbecue și muzică din România, dar și Festival du Bonheur, cu o rețetă de mare succes – gastronomie savuroasă, spectacole culinare și muzică, cu artiști de renume, anunțați deja”, a enumerat Corina Martina o parte dintre evenimentele ce urmează a fi organizate în minivacanța de 1 Mai.

Se estimează dă Vama Veche se va plasa pe locul al treilea în topul destinațiilor, cu o medie de 7.000 – 8.000 de turiști.

„Peste 3.000 de turiști sunt așteptați și în Eforii, pentru acest weekend, unde, deși nu avem mari evenimente, oferim tarifele cele mai scăzute, servicii corecte, plaje care nu sunt încă extinse pe toate suprafețele, liniște și confort, mai ales pentru familiile cu copii și oferte pentru bugete de vacanță diferite”, a precizat în aceeași conferință de presă George Lică, președinte Patronatul Eforia Turistică.

Pentru prima oară, tarifele medii de cazare sunt mai mari în Costinești și Venus, și abia pe locul al treilea urmează stațiunea Mamaia. Astfel, tarifele de cazare pentru weekendul de 1 Mai, pe un pachet de nopți, la o locație medie, de categoria trei stele, pornesc de la:

  • 350 de lei/ persoană în Costinești, până la 520 de lei/ persoană în hoteluri de patru stele;
  • 180 de lei/ persoană în Venus, pana la 900 de lei/ persoană la hoteluri de patru stele cu oferă all inclusive;
  • 175 de lei/ persoană în Mamaia, până la 2.400 de lei în hotelurile de cinci stele;
  • 150 de lei/ persoană în Eforie, până la 1.300 de lei în hotelurile de patru stele, cu demipensiune.

Evenimente :

  • Beach, Please: 27 aprilie – 01 mai, Costinești

Patru zile și patru nopți incendiare la Costinești, cu un lineup al celor mai celebri și fresh artiști internaționali, care abia așteaptă să urce pe cea mai mare scenă dedicată culturii urbane din Europa de Est! Peste 50.000 participanți care au achiziționat bilete!

  • Sunwaves Mamaia: 27 aprilie – 03 mai, Plaja Blue Beach Mamaia

Peste 10.000 de turiști străini vin în România pentru ediția cu numărul 30 a festivalului de muzică electronică Sunwaves. Peste 85 la sută din abonamentele vândute până acum sunt către publicul din străinătate, cea mai mare pondere având turiștii din Regatul Unit, cu peste 3.000 de bilete cumpărate. Aceștia sunt urmați de turiștii italieni, cu 1.500 de bilete, francezi, cu 1.000 de bilete, spanioli și germani, cu câte 600 de bilete, americani cu peste 300 de bilete, dar și turiști din UAE, Canada, Columbia, Grecia, Olanda, Polonia, Suedia, Turcia, Arabia Saudită, Israel și multe alte țări. Aceștia au ocupat deja o bună parte din hotelurile și apartamentele în regim hotelier din zona festivalului.

Pe plaja Blue Beach se construiesc patru scene ce vor găzdui aproape 100 de artiști internaționali și români, ce vor mixa începând din 27 aprilie, fără oprire, până în data de 3 mai. Printre artiștii invitați se numără nume internaționale precum Marco Carola, Loco Dice, Jamie Jones, Ricardo Villalobos, Luciano, iar România este reprezentată de DJs precum ARPIAR, Dan Andrei, Priku, Arapu, Mahony, Gescu, Cezar și mulți alții.

  • Festival du bonheur pour le gourmands: 27 aprilie – 01 mai, plaja Enigma, Mamaia

Gstronomie savuroasa și muzică o rețetă de succes. Intrarea este liberă!

  • Grill Fest, cea mai nouă experiență de barbecue și muzică din România: 29 aprilie – 01 mai, plaja Reyna din Constanța.

Cei mai cunoscuți chefi, cele mai relevante branduri din industria cărnii și artiști de top din industria muzicală. Vor fi prezenți, pe scenă, între alții, Spike și DJ Project, Carla’s Dreams, Manuel Riva și Partydul Kiss FM, Smiley și AlbWho, dar și peste 20 de chefi barbecue, printre care Orlando Zaharia, Iulian Olaru, Chef Manole, Alin Barabancea, Goran Milosevici, Mao, Smokereală, D’ale Porcului, Frăția Ceaunelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*