Peste 700 de persoane, aflate în dificultate pe plajele de pe litoral, au fost asistate medical de pompieri

Activitatea pompierilor în punctele de prim-ajutor. FOTO ISU „Dobrogea”

Sute de persoane au fost asistate medical de pompierii ce au deservit în acest sezon estival cele opt puncte de prim ajutor din stațiunile de pe litoral. Totodată, peste 70 de persoane au fost salvate de la înec.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, peste 300 de pompieri au fost la datorie, zilnic, în intervalul 1 iulie – 15 septembrie, în stațiunile de pe litoral, pentru ca românii să aibă o vacanță fără evenimente care să le pună viața în pericol.

„De la operaționalizarea punctelor de prim ajutor pe litoral, pompierii au desfășurat misiuni în urma cărora 721 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe plajă, în stațiunea Eforie Nord, unde au fost asistate medical 216 persoane, urmată de stațiunile Costinești – 167 de persoane, Jupiter – 131 de persoane, Vama Veche – 104 persoane, Mamaia – 78 de persoane, Corbu – 25 de persoane”, au transmis sursele citate.

Totodată, echipajele de pe ambulanțele SMURD care deservesc cele opt puncte de prim ajutor – în stațiunile Corbu, Mamaia Nord/ Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Jupiter și Vama Veche, au asistat medical 1.042 de persoane, dintre care 636 au necesitat transportul la spital.

Salvatorii care încadrează șenilatele existente pe litoral au desfășurat 95 de misiuni destinate transportului de persoanelor cu diferite afecțiuni medicale în punctele de prim – ajutor existente pe plaje sau la ambulanțe, în vederea preluării și transportării acestora către unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare.

De asemenea, de la începutul sezonului estival și până în prezent, 64 de persoane au fost salvate de la înec din mare și 10 de persoane din lacuri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*