FOTO VIDEO Prăpăd în zona Biosferei Deltei Dunării după o igienizare cu foc lăsată la voia întâmplării. Aproape 250 de hectare de vegetație au ars

Incendiul s-a extins foarte repede din cauza vântului. FOTO ISU Dobrogea

Aproape 250 de hectare de vegetație au ars în zona Istria – Corbu, focul distrugând totul în calea sa. Au ars, pe lângă vegetație și animale și cuiburi de păsări sălbatice. 

Timp de mai bine de 12 ore, pompierii constănțeni din cadrul ISU Dobrogea, ajutați de voluntari din cadrul serviciilor voluntare de urgență s-au luptat cu flăcările pentru a limita pagubele și a împiedica incendiul să ajungă la zona împădurită.

Alarma s-a dat în jurul orei 11.20, iar la fața locului au fost trimise echipaje de pompierii de la Detașamentul Palas și cei de la Stația Midia, ajutați de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Corbu. Din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins cu repeziciune. Echipajele au acționa din două direcții, unul protejând zona de pădure, accesul în zonă fiind anevoios din cauza zonei mlăștinoase.

În jurul orei 23.00, incendiul a fost considerat lichidat, arzând în total aproximativ 250 de hectare de vegetație uscată și stuf.

În urma pârjolului au rămas animale sălbatice mici arse, broaște țestoase și șerpi, dar și cuiburi de păsări, toate arse.

Pompierii au stabilit că incendiul a avut ca și cauză focul deschis, cel mai probabil fiind vorba de o igienizare scăpată de sub control.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*