Peste 700 de animale au fost sterilizate în prima etapă a proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun“

Campanie sterilizare. FOTO Primăria Constanța

Animal Society a încheiat prima etapă a proiectului derulat în parteneriat cu Primăria Constanța, respectiv campania de sterilizare gratuită ce s-a derulat în perioada 15 februarie – 12 martie. În acest interval, au fost aduse la clinică și sterilizate 721 de animale de rasă comună. De asemenea, echipa de medici a Animal Society a efectuat și o operație foarte delicată, extirpând o tumoare de aproximativ 4 kg de pe abdomenul unui câine, care a fost astfel salvat și ulterior adoptat.

În premieră pentru Constanța, Animal Society și echipe de voluntari au efectuat, pe 9 și 10 martie, primul recensământ al câinilor de rasă comună de pe străzile municipiului Constanța. Rezultatele acestui recensământ vor fi comunicate ulterior, acestea contribuind considerabil la elaborarea și implementarea unui plan de acțiune pe termen lung pentru problema câinilor și pisicilor de rasă comună.

„Echipa Animal Society mulțumește autorităților locale și locuitorilor municipiului Constanța pentru buna colaborare și sprijinul acordat pe întreaga durată a acestei etape a proiectului Efort comun pentru un viitor mai bun. Îi felicităm pe toți cei implicați pentru responsabilitatea arătată față de animale și pentru alegerea unei soluții civilizate, umane și eficiente pentru rezolvarea problemei înmulțirii necontrolate a animalelor de rasă comună. Proiectul este încă la început, mai sunt mulți pași de urmat până la rezolvarea definitivă a problemei, însă suntem încrezători că următoarele etape vor avea rezultate cel puțin la fel de bune, pe măsură ce constănțenii se familiarizează cu prezența și importanța programelor noastre”, spune Anca Tomescu, președintele Animal Society.

Proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun” presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, un recensământ al acestora, efectuat în premieră de Animal Society, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*