Peste 550.000 de lei în amenzi și sute de kilograme de produse alimentare confiscate, în a patra săptămână a Comandamentului Sezon Estival 2023

Controale dure pe litoralul Mării Negre în a patra săptămână a Comandamentului Sezon Estival 2023: Amenzi de peste 550.000 de lei și confiscări de alimente nesigure

Comandamentul Sezon Estival 2023 a desfășurat, în perioada 17 – 23 iulie, ample activități de control pe litoralul Mării Negre, în vederea asigurării siguranței alimentelor și protecției consumatorilor.

Astfel, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au vizat 235 de unități, din cele șase zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Mangalia și Constanța.

În urma inspecțiilor efectuate, au fost identificate numeroase deficiențe grave în ceea ce privește producția, prelucrarea, depozitarea și comercializarea produselor alimentare. Printre neregulile constatate s-au numărat comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorificare a acestora, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, precum și lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea acestora.

În total, 47 de unități au fost sancționate contravențional, iar amenzile aplicate au însumat suma de 551.200 de lei. De asemenea, au fost emise cinci ordonanțe de interzicere a activității și o ordonanță de suspendare a activității pentru unitățile care au prezentat riscuri majore pentru sănătatea publică.

Pe lângă sancțiuni, autoritățile au confiscat 367 de kilograme de produse alimentare nesigure pentru consum, printre care se numără carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, precum și înghețată.

Pentru a facilita sesizările și furnizarea de informații legate de siguranța alimentelor, ANSVSA a pus la dispoziția publicului două numere de telefon: 0786.577.007, dedicat Comandamentului Sezon Estival 2023, și numărul gratuit Call-Center ANSVSA: 0800.826.787.

Unitățile din zonele de interes turistic se află sub supravegherea permanentă a inspectorilor sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, pentru a asigura respectarea normelor de siguranță alimentară și a proteja sănătatea turiștilor și a locuitorilor din regiune.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*