Peste 5.000 de cărți funciare, eliberate gratuit în șapte comune din județul Constanța

OCPI Constanța

Peste 5.000 de cărți funciare sunt eliberate, gratuit, pentru proprietarii imobilelor din șapte comune din județul Constanța, prin Programul național de cadastru și carte funciară (P.N.C.C.F). Lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (A.N.C.P.I), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (O.C.P.I) Constanța.

Potrivit OCPI Constanța, proprietarii celor 5.029 de terenuri agricole din comunele Oltina (204 imobile în sector cadastral 43), Fântânele (630 imobile în sector cadastral 8), Adamclisi (729 imobile în sectoarele cadastrale 21, 30, 31 și 33), Cernavodă (811 imobile în sectoarele cadastrale 7, 9, 10, 28 și 38), Rasova (2099 imobile în sectoarele cadastrale 15, 42 și 43), Saraiu (112 imobile în sector cadastral 35) și Corbu (444 imobile în sector cadastral 15, 18, 20 și 26) au început să primească noile cărți funciare marți, 22 iunie 2021. În aceste unități administrativ-teritoriale (UAT), lucrările de cadastru general au început în perioada 2018 – 2019 și au vizat o suprafață de 8.129,5353 de hectare.

În prezent, în județul Constanța se află în afișare documentele tehnice spre publicare, pentru a fi verificate de către cetățeni, în 11 unități administrativ-teritoriale, în care se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a proprietăților la nivel de sectoare cadastrale: Băneasa, Crucea, Deleni, Ion Corvin, Lipnița, Năvodari, Ostrov, Saraiu, Cernavodă, Dobromir și Lumina. Numărul total de imobile publicate, spre verificare, este de 5.208 imobile și vizează o suprafață de 15.118,4022 ha.

Din totalul de 70 de UAT-uri din județul Constanța, UAT Gârliciu și UAT Ghindărești sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 35 localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul P.N.C.C.F., atât la nivel de UAT, cât și la nivel de sector cadastral.

Mai multe informații referitoare la P.N.C.C.F sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*