Peste 400 de amenzi aplicate de către polițiștii locali constănțeni în două zile

Polițiștii locali au avut mult de muncă. FOTO DGPL Constanța

În weekend-ul 25 – 26 august, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locala Constanța au acționat în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța.

În urma verificărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției au fost aplicate 438 amenzi contravenționale în valoare totală de 115.365 lei.

Au fost întocmite 59 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială prin deranjarea vecinilor limitrofi, în baza Legii nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică. De asemenea la OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice au fost constatate 67 abateri contravenționale în special pentru opriri/staționări neregulamentare. Au fost sancționați și doi constănțeni care au încins grătarele în locuri neautorizate cu suma de 1.000 lei fiecare.

În ceea ce privește comerțul ilicit, au fost încheiate 42 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției. De asemenea, politiștii locali au dispus 8 măsuri complementare de confiscare a bunurilor comercializate fără autorizație / acte de proveniența și care erau expuse in condiții igienico sanitare precare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*