Un grup mare de infractori ce acționau prin metoda “Împrietenirea” au fost prinși de polițiștii constănțeni

Masina de politie in fata Parchet Tribunal si Judecatorie Constanta. FOTO Catalin Schipor

Majoritatea suspecților din grupul prins de către  polițiști constănțeni sunt femei și potrivit datelor anchetatorilor,  acționau în toată  țara. Încă nu s-au reușit identificarea tuturor victimelor.

Metoda “Împrietenirea” este una dintre cele mai vechi metode de înșelare și furt, victimele fiind în general persoane vârstnice. Infractorii acționează în mici grupuri, de minim doua persoane și caută persoane ce locuiesc singure. Sub diverse motive – au de dat de pomană, au o promoție la detergenți, produse de curățat sau orice altceva, conving victimele sa le primească în locuință.

În timp ce victimele se caută de bani pentru a achita ceea ce cred că este chilipir, infractoarele sunt atente să vadă de unde scot banii și ce lucruri de valoare mai au in casă. Înainte să plece, una dintre ele cere să meargă la baie, iar cealaltă își ține victima de vorbă și îi distrage atenția pentru a-și oferi timp partenerei sa scotocească.

Polițiștii au primit plângeri pentru acest gen de fapte in toată țara, datele adunate indicând că este vorba de același  grup. Dosarul pe aceasta deschis și coordonat de către lucrătorii IPJ Constanța

În cursul zilei de 4 ianuarie., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța au identificat 6 femei și 3 bărbați, cu vârste între 20 și 40 de ani, toți din Galați. Pe numele acestora, Tribunalul Constanța a emis mandate de arestare preventivă pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furturi din locuințe prin metoda ,,Împrietenirea”.

Toate cele 9 persoane au fost escortate și introduse în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

Perchezițiile inițiale în acest dosar au fost făcute la jumătatea lunii decembrie 2017. Atunci, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 150.000 de lei, 22.000 de euro. 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri cu valoare probatorie. De asemenea, au fost indisponibilizate 4 autoturisme – 1 Mercedes E class, 2 Audi A6 și unul A3, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

Eliberarea mandatelor de arestare a fost contestată, iar acum, instanța superioară a decis arestarea câtorva dintre suspecți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Perchezitiile au avut loc in luna Noiembrie, au fost facute in 3 judete , prejudiciul este mult mai mare , bunurile confiscate sunt mai multe … ca si idee numai mercedesul valoareaza 80.000€ … stirea este incompleta si informatiile foarte fragmentate … succesuri pe mai departe :p

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*