Peste 4.000 de elevi constănțeni au susținut prima probă din cadrul simulării naționale a examenului de bacalaureat

Gata de examen. FOTO Komsomolec

În 60 de centre din județul Constanța, 4.104 elevi de clasa a XII-a și a XIII-a au susținut luni, 27 martie, proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării naționale a examenului de bacalaureat. Proba a început la ora 09.00, timpul destinat elaborării lucrării scrise fiind de trei ore.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, marți, 28 martie, va avea loc simularea probei scrise la proba obligatorie a profilului, miercuri, 29 martie, simularea la proba la alegere a profilului și specializării, iar joi, 30 martie, la proba scrisă – limba și literatura maternă.

Rezultatele obținute de elevi la simulare vor fi comunicate pe data de 6 aprilie și sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. În cazul în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de elev sau părinte/ tutore.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*