Sediul Primăriei Constanța, iluminat în culorile drapelului Ucrainei în zilele de 23 și 24 august

Sediul Primăriei Constanța, iluminat în culorile drapelului Ucrainei în zilele de 23 și 24 august. FOTO: Primăria Constanța

În semn de solidaritate cu poporul ucrainean, în contextul agresiunii militare a Federației Ruse asupra Ucrainei, clădirea Primăriei Constanța va fi iluminată în culorile albastru și galben, miercuri și joi seară, pentru a marca atât Ziua Drapelului Național (23 august), cât și Ziua Independenței Ucrainei (24 august).

Potrivit Primăriei Constanța se răspunde astfel solicitării Ambasadei Ucrainei în România de a alăturare demersului prin care numeroase orașe europene iluminează clădiri de referință în culorile steagului ucrainean, în perioada menționată, ca modalitate simbolică de manifestare a solidarității comunității internaționale.

Amintim că încă de la debutul conflictului militar din țara vecină, municipiul Constanța a fost parte activă a efortului național de sprijin și solidaritate față de Ucraina. Primăria municipiului Constanța și Fundația Pontica au desfășurat multiple activități de sprijin față de refugiații ucraineni, care au devenit parte a comunității noastre locale, precum și față de orașul-partener Odessa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*