Peste 4.000 de constănțeni, care lucrează în domeniile sănătății și social, urmează a fi vaccinați începând de luni, 4 ianuarie

Medicul Sorin Rugină, prima persoană imunizată la Constanța în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID19. FOTO captura video

Luni, 4 ianuarie 2021, va începe în județul Constanța faza 1 de vaccinare anti-Covid, mai exact vaccinarea personalului medical.

Vor exista șase centre pentru vaccinarea personalului medical, respectiv la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, Spitalul Municipal Medgidia și Spitalul Militar de Urgență „Al. Gafencu” SMMIT.

„Până în acest moment discutăm despre 4.304 oameni care lucrează în domeniile sănătății și social – sistem public și privat, care și-au exprimat dorința de a fi vaccinați”, au precizat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Potrivit surselor citate, miercuri, 30 decembrie, s-a încheiat faza zero a vaccinării la Spitalul de Boli Infecțioase. În total, 260 de persoane au fost vaccinate, astfel:

  • Ziua 1 (27 decembrie): 55 de persoane
  • Ziua 2 (28 decembrie): 60 de persoane
  • Ziua 3 (29 decembrie): 120 de persoane
  • Ziua 4 (30 decembrie): 25 de persoane

„Menționăm că un flacon conținând 5 doze de vaccin a fost raportat la pierderi”, au mai transmis reprezentanții DSP Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*