Peste 300 de amenzi date într-o acțiune a polițiștilor rutieri constănțeni împreună cu reprezentanții RAR

Acțiune desfăşurată de polițiștii rutieri constănțeni împreună cu reprezentanții RAR. FOTO IPJ Constanța

Polițiști ai Serviciului Rutier Constanța, împreună cu reprezentanți din cadrul Registrului Auto Român – Constanța, au desfășurat în perioada 10 -12 noiembrie activități de control în trafic, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor și creșterea gradului de disciplină rutieră, în municipiul Constanța și pe DN 3.

Potrivit IPJ Constanța, în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 302 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 43.295 de lei, fiind retrase 27 de certificate de înmatriculare. Sancțiunile au fost aplicate, în principal, pentru deficiențe tehnice și valabilitate a inspecției tehnice periodice expirată.

Acest tip de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice, respectiv pentru sancționarea persoanelor ce conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și utilizarea conform destinației.

Exemple:

Un bărbat a fost depistat de polițiști, în localitatea Valu lui Traian, în timp ce conducea un autoturism, având asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto expirată. Totodată, s-a constatat faptul că autoturismul în cauză emana noxe peste limita legală admisă.

Un alt bărbat a fost depistat de polițiști, în orașul Murfatlar, în timp ce conducea un autoturism, care avea montate anvelope cu alte dimensiuni și caracteristici decât cele omologate, precum și lumini de o altă intensitate, respectiv culoare, decât cele omologate.

Polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe conducătorii auto să respecte normele rutiere în vigoare, indicațiile polițiștilor, cât și pe ceilalți participanți la trafic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*