Peste 230 de intervenții au avut pompierii constănțeni, în perioada 24 – 26 decembrie

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat, în perioada Sărbătorilor de Crăciun, 236 de misiuni.

Astfel, echipajele SMURD au intervenit în 205 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari au fost solicitați să intervină în cazul a 12 accidente rutiere ce au avut loc pe raza județului Constanța, soldate cu 25 de victime, 17 dintre ele fiind transportate la spital.

În prima zi de Crăciun, un apel primit prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență, anunța că, pe raza localității Castelu, s-a produs un accident rutier grav. Au fost alocate o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare, un SMURD B2, autospeciala pentru transport personal și victime multiple, precum și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Constanța. La locul accidentului au fost găsite opt victime cu vârste cuprinse între 11 și 72 ani, dintre care patru bărbați, trei femei și un copil. Toate victimele erau conștiente, cooperante și au fost transportate la Compartimentul Primiri Urgențe din cadrul unității sanitare din Medgidia. Ulterior, cinci dintre victime au fost transferate la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Constanța – patru cu autospeciala pentru transport personal și victime multiple și una cu ambulanța Serviciului Județean de Ambulanță Constanța.

De asemenea, pompierii constănțeni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a șapte incendii, din care trei s-au manifestat în locuințe. Alte două incendii s-au manifestat la autoturisme și două au fost incendii de resturi menajere. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

În plus, pompierii militari au fost solicitați să intervină și în alte 12 situații, precum asigurare măsuri PSI la aterizare/ decolare elicopter SMURD, deblocări de ușă, transport persoane supraponderale etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*