Peste 500 de elevi constănțeni și-au exprimat intenția, cu acordul părinților, de a fi vaccinați împotriva COVID-19

Vaccinare

Peste 500 de elevi constănțeni și-au exprimat intenția de a fi vaccinați împotriva COVID-19, cu acordul părinților, a anunțat Inspectoratul Şcolar Județean Constanța, în baza unei comunicări cu DSP Constanța.

„Vaccinarea acestor elevi, precum și a cadrelor didactice/nedidactice, a personalului auxiliar, se va realiza în cabinetele medicale școlare, în punctele de vaccinare stabilite deja la nivelul județului Constanța sau cu sprijinul unităților mobile. Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța răspunde de informarea și programarea pentru vaccinare”, au precizat reprezentanții ISJ Constanța.

Potrivit ISJ Constanța, raportarea cu privire la numărul de elevi ce intenționează să se vaccineze împotriva COVID-19 se realizează în fiecare zi de joi a săptămânii, iar cifrele la acest moment sunt cele de la data de 16 septembrie. Astfel, 539 de elevi, din 173 de instituții școlare din județul Constanța, și-au exprimat dorința de a se vaccina. Cele mai multe solicitări au venit de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, Liceul Teoretic „Decebal” Constanța, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța.

De asemenea, conform informării transmise de către DSP Constanța luni, 20 septembrie, pe raza județului sunt înregistrate 45 de clase care lucrează în sistem on-line, din 38 de instituții școlare. Până în prezent au fost confirmate 44 de cazuri de elevi care au s-au îmbolnăvit de SARS-CoV-2, și opt în rândul cadrelor didactice.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*