Peste 200 de pompieri constănțeni, la datorie în perioada sărbătorilor pascale

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța execută, încă de la finele săptămânii anterioare, controale de prevenire a situațiilor de urgență în lăcașele de cult unde se preconizează un număr mare de participanți la Slujba de Înviere. De asemenea, tuturor unităților administrativ teritoriale de pe raza județului le-a fost transmis un ghid de măsuri minime de prevenire a incendiilor.

În Noaptea de Înviere, pompierii militari vor fi prezenți în proximitatea a 15 lăcașe de cult din județ, cu 13 echipe de primă intervenție și două autospeciale de stingere cu apă și spumă, 32 de subofițeri, precum și 10 inspectori de prevenire.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța va monitoriza permanent evoluţia dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Răspunsul zilnic la urgențele medicale este asigurat cu peste 200 de pompieri militari de la nivelul celor zece subunități. Aceștia încadrează 25 de autospeciale de stingere cu apă și spumă, zece ambulanțe de prim ajutor, o ambulanță de terapie intensivă, trei autospeciale pentru transport personal și victime multiple, șase autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, patru autospeciale pentru descarcerare precum și celelalte mijloace tehnice din dotare.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța recomandă credincioșilor să nu blocheze căile de acces spre lăcașele de cult, să utilizeze cu atenție lumânările, să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor combustibile iar, după încheierea slujbei, să nu lase lumânările și candelele, aprinse, nesupravegheate. În cazul sesizării unui eveniment nedorit, sunați de îndată la numărul unic de urgență 112 și transmiteți cât mai clar date de la locul evenimentului și locația exactă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*