Peste 180 de autovehicule rămase în zăpadă, deblocate de autorități de pe drumurile județene din Constanța. Costul intervențiilor a fost de 180.000 de lei

Iarna s-a întors în județul Constanța. FOTO RAJDP

Peste 180 autovehicule rămase în zăpadă au fost deblocate de autorități de pe drumurile județene din Constanța, în acestea aflându-se 300 de persoane. Costul intervențiilor se ridică la 180.000 de lei.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu și administratorul special al RAJDP Constanța, Lucian Lungoci, au susținut pe 29 noiembrie, o conferință de presă legată de situația drumurilor în urma acţiunilor de deszăpezire ce se desfăşoară în judeţul Constanţa.

După instituirea codului galben de ninsori  începând cu data de 28 noiembrie, ora 2:00, pe tot teritoriul județului Constanța, RAJDP Constanța, în calitate de administrator al drumurilor județene, a acționat pe toate tronsoanele de drum afectate. S-a acționat cu un număr de 56 de utilaje și 160 persoane.

”Am fost în permanentă legătură cu domnul Lucian Lungoci, administratorul special al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, precum și cu primarii din localitățile afectate de codul galben de ieri. Așa cum cunoașteți, RAJDP este o regie a Consiliului Județean Constanța, astfel că am avut cunoștință în fiecare moment de ceea ce se întâmplă pe drumurile județene. S-a intervenit operativ la orice solicitare”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

S-au efectuat operațiuni de prevenire și combaterea lunecușului, prin împrăștiere de material antiderapant, precum și acțiuni de înlăturare a zăpezii depuse pe carosabil. Rafalele de vânt puternic au îngreunat acțiunea de înlăturare a zăpezii, deoarece aceasta era viscolită de pe câmp pe șosea.

În localitatea Bărăganu a fost nevoie de intervenția șenilatei pentru a transporta un pacient care avea nevoie de dializă. Au fost deblocate 163 de autoturisme, 10 tiruri, 6 autocare, 2 microbuze și aproximativ 300 de persoane. Costurile operațiunilor s-a ridicat la aproximativ 180.000 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*