FOTO VIDEO Parlamentarii social-democrați ai Constanței și-au inaugurat cabinetele parlamentare. Felix Stroe, senator PSD Constanța: “Cabinetele parlamentarilor social-democrați vor fi deschise cetățenilor șapte zile pe săptămână!”

Deputatul PSD Lucian Lungoci și senatorul PSD Felix Stroe. FOTO Paul Alexe

În această dimineață, parlamentarii PSD Constanța și-au prezentat noul sediul al cabinetelor parlamentare. În fața reprezentanților media, au fost prezenți cei patru parlamentari ai PSD Constanța, senatorul Felix Stroe și deputații Cristina Dumitrache, Horia Țuțuianu și Lucian Lungoci.

Cabinetele Parlamentare vor fi deschise șapte zile pe săptămână, orice cetățean este binevenit, va fi ascultat, cineva îi va reține problema, iar dacă dorește să se întâlnească personal cu parlamentarii o va putea face începând cu ziua de joi, când începe activitatea în teritoriu. Aceasta este abordarea corectă, acesta este respectul pe care trebuie să-l arătăm cetățenilor, a declarat senatorul constănțean Felix Stroe.      

Acesta a anunțat și faptul că a avut loc și o ședință de Birou Permanent Județean, unde s-au luat o serie de măsuri politico-organizatorice, pentru îmbunătățirea activității, reprezentanții PSD Constanța având drept obiectiv politic câștigarea următoarelor alegeri, indiferent când vor avea loc acestea, la termen sau anticipat.

Felix Stroe a precizat că parlamentarii social-democrați au o activitate „foarte consistentă” în cadrul Parlamentului, scopul lor fiind de a-și putea îndeplini proiectele pentru care au promis că se vor lupta, în folosul constănțenilor.

Nu am renunțat la spitalul de pediatrie, care constituie prioritatea numărul unu, pe sănătate, a județului și regiunii noastre, dar avem și alte preocupări. Lucrăm la o inițiativă legislativă, care sperăm să obțină o majoritate cât mai mare în Parlament, având modelul unor democrații europene, care să prevadă ca aleșii locali, comunali, orășenești, municipali, județeni sau parlamentari, să poată fi trași la răspundere în cazul în care promit ceva în campania electorală și nu-și onorează promisiunea, a dezvăluit Felix Stroe.

Acesta a dat și câteva exemple în care unii aleși, locali sau la nivel național, au promis ceva, dar nu s-au ținut de cuvânt, iar acest lucru, în opinia senatorului constănțean, trebuie amendat nu doar la vot, ci și prin lege.

Mi-aduc aminte că au fost niște referendumuri, pe la niște municipii din județul Constanța, să nu dăm nume, că nu sunt decât trei, Constanța, Medgidia și Mangalia, în care s-a promis reducerea prețului apei, la jumătate. Normal că nu s-a redus la jumătate, acum s-a mărit, cu zece la sută. Aceasta este o promisiune electorală neonorată.

Cred că este normal, ca respect față de cei care aleg, față de electorat, respectul elementar este să îți onorezi promisiunile, angajamentele electorale. Și atunci, cei care promit și ajung primari, parlamentari, dar nu-și onorează promisiunile, să poată fi trași la răspundere. Măcar contravențional, cu o amendă usturătoare, iar lumea să nu-i mai aleagă pe cei care promit și nu se țin de cuvânt.

O altă inițiativă legislativă a senatorului Felix Stroe are în vedere sancționarea celor care nu se prezintă la vot.

Nu se poate continua așa. Societatea cheltuiește niște bani, se pregătesc un număr de secții de votare, în funcție de numărul de alegători aflați pe listele electorale permanente, și constatăm că ne-am pregătit degeaba. Se tipăresc buletine de vot, se mobilizează personalul din secțiile de votare…

Concret, vom propune amendă pentru cei care nu vor să meargă, nejustificat, la vot. Dacă o persoană cu drept de vot este sănătoasă, nu are un motiv întemeiat pentru care nu s-a putut prezenta la vot, trebuie să meargă la vot. Dacă nu merge la vot, 300 de euro amendă!, a punctat senatorul social-democrat.

La rândul său, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, actual deputat Marius Horia Țuțuianu, a prezentat prioritățile sale în calitate de reprezentant al constănțenilor.

Vom iniția proiecte pentru constănțeni, vom milita, prin amendamentele cu care vom veni în Parlament, prin comisia de buget-finanțe, să NU se scoată voucherele de vacanță, să NU se înghețe pensiile, să NU se înghețe alocațiile, să NU se înghețe salariile. Vom milita pentru majorarea acestor indemnizații, la salarii, la pensii, acolo unde este deja legea dată, și, bineînțeles, la alocațiile copiilor, a promis deputatul constănțean.

Felix Stroe a prezentat și poziția parlamentarilor PSD cu privire la inițiativa Ministrului Justiției, constănțeanul Stelian Ion, care a anunțat, în această dimineață, că a semnat și a transmis guvernului proiectul de lege de desființare a Secției speciale de anchetare a magistraților, urmând ca Parlamentul să dezbată actul normativ.

Eu, personal, voi vota, cu toată convingerea, împotriva desființării, pentru că Secția specială activează în cadrul Parchetului General, se află în subordinea procurorului general, numit de Președintele Republicii. Nu mai avem încredere în Președintele Republicii? Nu știe Președintele Republicii, care este și președintele meu, pe cine numește procuror general? Dacă instituțiile statului, prin procurorul general, au controlul, pentru că el contrasemnează toate rechizitoriile acestei secții, de ce să o desființăm?, a întrebat, retoric, social-democratul de la malul mării.

Întrebat cum vede, în calitate de constănțean, activitatea noii conduceri administrative a municipiului Constanța, după o sută de zile de la preluarea mandatului, Felix Stroe s-a declarat total dezamăgit!

N-am văzut decât epurări până acum, n-am văzut decât cum îi dăm afară pe unii ca să-i așezăm pe alții, n-am văzut nimic important, esențial, că s-a schimbat în municipiul Constanța. Nu sunt copil să cred că peste noapte se poate realiza nu știu ce mare investiție, dar nu le-am văzut nici măcar demarate.

N-am văzut nici foarte multă transparență în exercitarea actului de guvernare locală. Ca și constănțean, ca și alegător, sunt dezamăgit că nu s-a ieftinit apa la jumătate, dezamăgit că nu văd mai multă transparență și că nu văd mai nimic schimbat din ceea ce unii criticau și condamnau cu vehemență, văd că practicile rămân aceleași, a mărturisit Felix Stroe.

Pe marginea proiectului de buget național pentru anul 2021, senatorul constănțean s-a pronunțat într-un termen ce nu lasă loc de interpretări, groaznic, caracterizând propunerea de buget a Guvernului Cîțu drept una a reducerilor, a tăierilor, un buget de austeritate.

Tăiere la sănătate, tăiere la educație, tăiere la transporturi, tăiere peste tot, a rezumat, la rândul său, deputatul Lucian Lungoci.

O poziție tranșantă cu privire la modul în care decurge actuala guvernare de dreapta-centru a avut și deputatul Marius Horia Țuțuianu, care a catalogat actualul guvern drept antiromânesc!

Nu este un guvern românesc, nu este un guvern care ține cu românii și cu România! Uitați ce măsuri se iau de două luni de zile. De ce credeți că ies românii în stradă? De bine? Sub nicio formă!, a acuzat deputatul social-democrat.

Marius Horia Țuțuianu a mai adăugat și faptul că așteaptă cu mare interes execuția bugetară pentru anul 2020, în condițiile în care actuala guvernare a împovărat statul român cu împrumuturi depeste o sută și ceva de miliarde, sumă pentru care guvernul nu a oferit nicio explicație asupra modului în care a cheltuit banii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*