Peste 13.000 de pachete cu țigări de contrabandă au fost descoperite de polițiștii de frontieră constyănțeni

Polițiștii de frontieră au interceptat un transport de țigări de contrabandă. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat 6 percheziţii domiciliare pe raza județelor Constanţa și Suceava, în urma cărora au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 13.000 pachete de țigări de contrabandă și diverse sume de bani.

În urma activităților informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au realizat un flagrant ocazie cu care, pe raza localității Constanța, au depistat o autoutilitară în care se aflau doi cetăţeni români, în vârstă de 35, respectiv 50 de ani, domiciliați pe raza judeţului Suceava, despre care existau date că sunt implicați în activităţi de contrabandă.

La controlul efectuat asupra autoutilitarei a fost găsită cantitatea de 9.500 pachete de ţigări, fără a deține documente justificative, precum și suma de 20.000 lei.

În vederea identificării locațiilor unde sunt depozitate țigări de contrabandă, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, și cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța, au pus în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța – Secția penală, pe raza județelor Constanţa și Suceava, ocazie cu care a fost identificată cantitatea de 3.587 pachete de țigări de contrabandă.

În urma celor constatate au fost ridicate în vederea confiscării 13.087 pachete de ţigări de contrabandă, evaluate la aproximativ 145.000 lei, suma de 20.000 lei și au fost indisponibilizate trei autoturisme și o autoutilitară, evaluate la 102.000 lei.

În cauză sunt cercetați cinci cetățeni români, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, la finalizare fiind dispuse măsuri legale care se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*