Peste 1.700 de câini fără stăpân, umblă liberi pe străzile Constanței

Câine fără adăpost. FOTO Primăria Constanța

Voluntari ai Animal Society au numărat la jumătatea lunii martie nu mai puțin de 1.701 câini fără stăpân pe străzile Constanței. Având în vedere faptul că la acea vreme temperaturile erau destul de joase și că multe patrupede încercau să găsească un loc în care să stea la căldură este foarte posibil ca numărul real al câinilor să fie de două ori mai mare.

Potrivit Primăriei Constanța, identificarea s-a realizat cu ajutorul unei aplicații mobile cu care câinii au fost fotografiați și înregistrați într-o bază de date. Informațiile obținute astfel vor contribui la stabilirea și organizarea planului de acțiune pe care Primăria Constanța îl va realiza împreună cu Animal Society şi locuitorii orașului pentru următoarea etapă a proiectului.

Recensământul câinilor fără stăpân este o parte din proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun“ derulat de Primăria Constanța în parteneriat cu Animal Society care are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil în acest domeniu.

Animal Society face recensământul căinilor fără adăpost din Contanța. FOTO Animal Society

În perioada 15 februarie – 12 martie, Animal Society a încheiat prima etapă a proiectului, respectiv campania de sterilizare gratuită. În acest interval, au fost aduse la clinică și sterilizate 721 de animale de rasă comună.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*