Persoanele prinse de Poliția Locală Constanța când cerșeau folosindu-se de un minor s-au ales cu dosare penale

Părinții care s-au folosit de copii să apeleze la mila publicului s-au ales cu dosare penale. FOTO DGAPL Constanța

Polițiștii locali constănțeni au constatat patru infracțiuni de „folosirea unui minor în scop de cerșetorie”, dintre care două într-o singură zi. 

Polițiștii locali din cadrul serviciilor operative de ordine publică ale Direcției Generale Poliția Locală, în cursul zilei de 17 iunie, au depistat doua persoane majore , apte de munca ,care apelau la mila publicului, exercitând acte de cerșetorie, folosindu-se de proprii copii pentru a solicita și obține ajutor material de la trecători, în zona Cireșica, strada Căpitan Dobrilă Eugeniu.

Echipajele de control au condus cele 4 persoane în cauza la sediul Direcției Generale Politia Locală Constanta , unde a fost solicitata prezenta unui reprezentant al DGASPC Constanța și s-au întocmit actele premergătoare în vederea sesizării și predării instituției abilitate pentru demararea cercetării infracțiunii de “Folosirea unui minor în scop de cerșetorie“ așa cum este prevăzută in dispozițiile articolului 215 din Noul Cod Penal.

Polițiștii locali au întocmit proces verbal de depistare pentru predarea persoanelor secției de poliției competente teritorial.

Alte două cazuri au fost depistate în zilele de 14 și 15 iunie.

Reprezentanții DGPL Cosntanța au lansat campania „SPUNE STOP CERȘETORIEI!” și îi sfătuiește pe constănțeni să nu mai dea curs cererilor /solicitătilor unor astfel de persoane, și astfel să se poată asigura un climat public civilizat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*