Perioada de oprire planificată a Unității 2 a CNE Cernavodă, prelungită

Centrala Nucleară de la Cernavodă.

SN Nuclearelectrica SA anunță extinderea duratei programului de oprire planificată a Unității 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă, în scopul remedierii unor probleme punctuale la sistemul electric, în partea clasică a centralei. Repornirea CNE Cernavodă fusese programată, pentru resincronizare la Sistemului Energetic Național, în data de 13 iunie.

Potrivit SNN, problemele punctuale au fost identificate cu ocazia testelor pentru resincronizarea la Sistemul Energetic Național, după perioada de oprire planificată, începută în data de 9 mai, și se află în prezent în analiză și remediere.

„Precizăm faptul că lucrările nu afectează securitatea nucleară, personalul sau populația, acestea realizându-se cu respectarea procedurilor specifice centralei”, au precizat reprezentanții SNN.

SN Nuclearelectrica SA va reveni cu informaţii privind resincronizarea la SEN a Unității 2 a CNE Cernavodă, după finalizarea lucrărilor de remediere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*