Percheziții pe raza municipiului Constanța la mai mulți indivizi bănuiți de furturi și tâlhării

În cursul zilei de 13 noiembrie, polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale al Poliției Municipiului Constanța, cu sprijinul Brigăzii Operațiuni Speciale Constanța și al polițiștilor din cadrul Secțiilor 1-5 urbane, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat 9 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului, la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt și tâlhărie.

În urma activităților desfășurate, polițiștii constănțeni au reținut în sarcina a patru tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 22 de ani, toți din municipiul Constanța, comiterea a 7 infracțiuni de furt din locuințe, alte 2 din societăți comerciale, 2 infracțiuni de tâlhărie, dintre care una asupra unui taximetrist aflat în timpul serviciului și o infracțiune de furt din auto.

Faptele au fost comise în perioada 5 decembrie 2017 – 1 noiembrie 2018, pe raza municipiului Constanța, iar prejudiciul total, creat în dauna celor 12 persoane vătămate, este de aproximativ 45.000 de lei, constituit din sume de bani, bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile, tablete, laptopuri, televizoare LCD, acesta fiind recuperat în proporție de 25% .

Totodată, în cadrul acțiunii, polițiștii constănțeni au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Constanța, în sarcina căruia au fost reținute 2 infracțiuni de tăinuire, acesta fiind bănuit că ar fi achiziționat bunuri, despre care cunoștea că provin din comiterea de infracțiuni, de la tinerii în cauză.

La data de 13 noiembrie a.c., trei dintre cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 22 de ani, precum și bărbatul, în vârstă de 42 de ani, au fost reținuti pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, fiind introduși în C.R.A.P. al IPJ Constanța, urmând ca la data de 14 noiembrie a.c., să fie prezentați Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.
În continuare, polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale al Poliției Municipiului Constanța continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor implicate.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*